Понеделник, 30 Авг 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Златен и два бронзови медали спечелиха състезатели на „Хемус” от Купа „Своге”

  30.05.2021 16:41
Златен и два бронзови медали спечелиха състезатели на „Хемус” от Купа „Своге”

Три медала – един златен и два бронзови спечелиха състезатели на ТК „Хемус” от Купа „Своге”. Третото издание на турнира се проведе на 29 май в спортната зала на СУ „Иван Вазов” в Своге. 350 състезатели от 21 клуба мериха сили в дисциплината спаринг. Горнооряховският таекуондо клуб „Хемус” участва с 5 състезатели при децата в класове „А” и „Б”.

В клас „Б” бронзови медала завоюваха Богомил Иванов - 36 кг деца I група (7-9 г.) и Борислав Михнев в същата категория при деца II група(10-11 г.). В категория 31 кг Михаил Качаунов стана шампион при децата в I група след три убедителни победи. Данаил Лефтеров в същата категория не успя да премине първата среща. Мариян Манев дебютира в по-трудния клас „А” и само липсата на опит не му позволи да продължи в следващите кръгове.

Състезатели на „Хемус” ще вземат участие в следващия международен турнир Мултиевропейски игри, който ще се проведе в град София на 14 юни в дисциплина пумсе, като част от националния отбор на България. Мартина Димитрова - републикански шампион и медалистка от международни турнири при кадетките където е титуляр, ще играе индивидуално и отбор тройка с другата състезателка на „Хемус” Светла Александрова и състезателка от Бургас. Светла Александрова и Денис Ирибаджаков ще участват като двойка и Денис ще направи второ участие индивидуално при кадетите. Милица Петрова, която е бронзова медалистка от Европейско първенство и сребърна медалистка от Световните плажни игри в Родос ще участва в отборна тройка и индивидуално при жени 18-30 г. Кристиян Стефанов ,който също има резултати от международни турнири и Йордан Добрев, който е участник на Европейски първенства и многократен медалист от национални турнири, ще вземат участие в отборна тройка със софийски състезател. Йордан ще участва също така в най-атрактивната дисциплина фристайл - съчетание от таекуондо и акробатика в индивидуалната надпревара до 17 години. В подкрепа на отбора ще се включи и старши треньорът Румен Димитров при мъже до 50 години в индивидуалната надпревара и в отбор тройка мъже. Тази година има Европейско първенство в дисциплина пумсе в Лисабон през ноември и това състезание ще е една проверка за отбора на България и ТК „Хемус”.


Ключови думи
Хемус таекундо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати