Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Трима от „Хемус” са на полуфинал в Първото онлайн Европейско първенство по пумсе

  07.05.2020 21:03
Трима от „Хемус” са на полуфинал в Първото онлайн Европейско първенство по пумсе

Докато спортният свят е блокиран от ограниченията заради COVID-19, общността на таекуондистите се вълнува от едно уникално състезание - 1st Online Daedo Open European Poomsae Championships. Стотици спортисти от целия свят се състезават помежду си, само че не в една зала и на един подиум, а от дома си, показвайки своите умения чрез специално заснет клип.

Първият онлайн шампионат по пумсе се оказа исторически турнир не само заради условията, наложени от епидемията, но и заради масовостта на участие. Над 1200 състезатели от 75 държави не само от Европа, но от цял свят се представиха в първия кръг, започнал в началото на седмицата.
Добри новини има и за България през първите три елиминационни дни. 10 български състезатели се пребориха за участие в полуфиналите на 8 и 9 май и имат шанс да стигнат и до финалите на 10 май. Сред тях са и трима състезатели на горнооряховския клуб „Хемус” – Мартина Димитрова, Румен Димитров и Йордан Добрев.
В конкуренция с над 100 противници в категория, от българите напред продължават Мартина Димитрова (Хемус) - кадети, Ния Цанкова - девойки, Симона Григорова - жени до 30 г.
За полуфинали се класираха и Никол Христова - деца, Шади Абуд - кадети, Зеин Хамза - кадети цветни колани, Радостин Щилянов - юноши, Йордан Добрев (Хемус) - юноши, Румен Димитров (Хемус) - мъже до 40 г. и Христо Върбанов също при мъже до 40 г.
На крачка от класиране бяха и Виктория Векова, Константин Янев и Кристиян Стефанов (Хемус).

На 8 май са полуфиналните изяви на Мартина Димитрова и Румен Димитров. Йордан Добрев играе на 9 май. При успех ги очаква финал на 10 май.


Ключови думи
Хемус таекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати