Вторник, 16 Мар 2021
            
Спорт

Състезатели на „Хемус” донесоха медали за България от международен турнир в Загреб

  21.10.2019 16:01
Състезатели на „Хемус” донесоха медали за България от международен турнир в Загреб

Състезателите на „Хемус таекуондо център” Мартина Димитрова, Йордан Добрев и Кристиян Стефанов бяха част от националния отбор по пумсе на България и записаха участие във втория ден на Croatia Open Poomsae-G1.

При кадетите двойката Мартина Димитрова и Кристиян Стефанов от „Хемус таекуондо център” спечели бронзови медали за България. И двамата достигнаха до финалите в индивидуалната надпревара при многобройна и силна конкуренция. Мартина се бори с най-добрите 25 кадетки в Европа, като успя да мине двата елиминационни кръга и стигна до финал, където се класира на осмо място в индивидуалната надпревара. Кристиян Стефанов се представи по същия начин блестящ начин при момчетата и в конкуренцията на 20 състезатели завърши на седмо място.

При юношите Йордан Добрев взе сребърен медал със смесена тройка, в която участваха двама украинци и един българин.

За първи път България участва в дисциплина Freestyle на турнир от ранг G1 и бронзови медали спечели двойката Мартина Димитрова и Йордан Добрев.

В индивидуалната надпревара на фрийстайл Йордан записа 5-то място при дебюта си.

Турнирът протече в два дена 19 и 20 октомври в Хърватската столица Загреб. Преди самото състезание представителите на „Хемус” и техният треньор Румен Димитров взеха участие в семинар по таекуондо с едно от големите имена в този спорт - Гранд Мастер Ки Ту Данг-8 дан, който е треньор на националния отбор на Дания и многократен медалист от Европейски и Световни първенства. В два дни семинарът премина в триразови тренировки, които включваха стречинг и кондиционна подготовка, базова техника и дисциплина форма.

Имахме щастието за пореден път да се учим от най-добрите майстори в нашия спорт. Сверихме нашето ниво на знания и умения с водещи държави в този спорт както по време на семинара, така и по време на турнира. Така състезателите ни прибавят още точки към ранкинг листата на Световната федерация по таекуондо, коментира Румен Димитров.


Ключови думи
Хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати