Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Дизайнът на дистанционното обучение бе във фокуса на уебинар във ВТУ

  30.11.2021 15:03
Дизайнът на дистанционното обучение бе във фокуса на уебинар във ВТУ

Днес в зала „Европа“ на Ректората се проведе уебинар на тема „Дизайн на дистанционно обучение“, организиран от Центъра за дистанционно обучение към Великотърновския университет. Форумът беше открит от заместник-ректора по учебната дейност доц. д-р Димитър Симеонов, който беше и модератор на събитието.

Експерти от МОН, академични изследователи и преподаватели проведоха онлайн дискусия, чийто фокус падна върху дизайна на дистанционното обучение в контекста на новата наредба за държавните изисквания за организиране на дистанционна форма на обучение във висшите училища, влязла в сила от 1 септември 2021 г.

Задълбочени презентации по темата на форума направиха проф. д-р Ангел Смрикаров от Русенския университет и доц. д-р Стоянка Лазарова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Двамата експерти са част от екипа на работна група към Министерството на образованието и науката, подготвила наредбата за дистанционното обучение във висшите училища.

След двете презентации се проведе дискусия, на която се споделиха добри практики в областта на електронното и дистанционното обучение. На семинара присъстваха университетски преподаватели, студенти и учители.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати