Петък, 20 Май 2022
            
Общество Павликени

Цвета Галунова и съмишленици организиараха акция по почистване и запечатване на старото училище в с. Караисен

  29.11.2021 09:32
Цвета Галунова и съмишленици организиараха акция по почистване и запечатване на старото училище в с. Караисен

Новоизбраната народна представителка Цвета Галунова, заедно с активисти на ПП „Възраждане” - Велико  Търново, организираха акция по почистване на старото училище в с. Караисен и запечатване на прозорците за зимата.

„Вярвам, че благородните каузи трябва да ни обединяват, именно затова се радвам, че в инициативата се включиха както привърженици на Възраждане от регион Велико Търново, така и хора от селото, Кметство Караисен, а Община Павликени съдейства за извозването на боклука и подсигури част от инвентара, който ни бе необходим. Идеята ни е да забавим разрушителните процеси, които текат от години във величествената сграда, докато успеем да се преборим за по-добра държавна политика относно опазване на сградния фонд в хилядите малки селища в България, които към настоящия момент изглеждат изоставени и ненужни”, сподели Цвета.

Възраждане е организация, която започва с почистване на паметници. След това се разраства и в други благородни каузи и разширява обществено полезната си дейност. В последствие се превръща в политическа организация. Днес Възраждане е парламентарно представена партия, която не е забравила своите корени.

Това не е първата акция на Цвета Галунова в селото, чийто род по бащина линия е от Караисен. През последните две години Цвета е част от активните организатори на честването по случай първата битка на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която се е провела в караисенските лозя в началото на месец юли.

„Вече 30 години училището не функционира, но днес то бе изпълнено с хора с положителни емоции и желание да направят нещо хубаво и полезно. Запечатахме 23 прозореца, остават още 18. Изметохме стълбището, коридорите и почти всички стаи. Събрахме едно ремарке боклук, а 15 чувала не се събраха на платформата и ги оставихме встрани. Има поне още толкова работа. Ще се наложи да продължим в някоя от следващите седмици, за да довършим започнатото”, сподели още младата депутатка в социалните мрежи.

Цвета изказа своите благодарности към съмишлениците на ПП "Възраждане" от регион Велико Търново, които неуморно се трудиха цял ден, както и на Община Павликени за съдействието с подсигуряване на част от инвентара и отговорността за извозването на чувалите с боклук. В инициативата съпричастност  проявяват ОППК "Възраждане-92" и Кметство Караисен.


Ключови думи
Цвета Галунова Караисен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати