Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Доц. Милен Михов и ръководството на ВМРО подадоха оставка

  15.11.2021 15:58
Доц. Милен Михов и ръководството на ВМРО подадоха оставка

Изпълнителният комитет на ВМРО, начело с председателя на партията Красимир Каракачанов, подаде оставка. Причината е лошите резултати, които ВМРО записа на вчерашния предсрочен парламентарен вот и на изборите за президент и вицепрезидент.

Като заместник на Каракачанов в ръководството, оставка подава и доц. Милен Михов – водач на листата във Велико Търново и кандидат за президент. На местно ниво при 73% обработени протоколи, ВМРО получава 813 гласа, или 1.42% подкрепа. Личният резултат на доц. Михов в областта е 584 гласа, или 1%. На национално ниво при 76% обработени протоколи, подкрепата за ВМРО е 19 145 гласа (1%), а за кандидата й за президент – 9074 гласа (0.46%).

Благодарим за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка.

След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство. Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко. Да живее България! България над всичко, написа във Фейсбук лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Живеем в трудно време, което изисква от нас да преодоляваме изпитания, да понасяме жертви и въпреки всичко да останем верни на това, в което вярваме. Аз вярвам в бъдещето на България, вярвам, че българите сме способен и талантлив народ, вярвам в истината и не понасям да правиш политика чрез страховете, страданията и болките на хората. Благодаря на всички съратници, членове и симпатизанти на ВМРО за смелостта, упорството и твърдостта, с които понасят изпитанията на съдбата. Днес се определя за дълго време съдбата на българщината в Македония, така както през 1946 г. Ние няма да отстъпим, е коментарът на доц. Милен Михов.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
доц. Милен Михов ВМРО оставка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати