Сряда, 28 Сеп 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов уважи 85-тата годишнина на Стопанската академия

  08.11.2021 15:27
Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов уважи 85-тата годишнина на Стопанската академия

Кандидатът за президент от ВМРО-Българско национално движение доц. д-р Милен Михов уважи тържественото честване на 85-та годишнина на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Заедно с доц. Михов в ритуала се включи и Пламен Борисов, който е кандидат за народен представител в листата на ВМРО. Двамата поднесоха цветя пред паметника на Димитър Ценов.

„На този ден през 1936 г. с указ на цар Борис III е създадено Висшето търговско училище в Свищов, което вече 85 години е гордост за Великотърновска област и за цялата ни страна. Поздравявам ръководството на Стопанска академия, всички колеги, преподаватели и служители, бившите, настоящите и бъдещите студенти с празника. Пожелавам на тях, а и на всички нас, в тези трудни дни преодоляване на кризата в икономиката, в здравеопазването и във висшето образование, за да можем да вървим напред с икономически просперираща, силна и обединена България“, каза доц. Милен Михов.
„Това е висшето училище, което аз съм завършил и изключително се гордея с това. Стопанската академия е символ на 85-годишна традиция, а такова дълголетие показва, че основите на това висше училище са толкова дълбоки, че ще пребъде във вековете. Поклон пред делото на дарителя Димитър Апостолов Ценов, поклон пред делото на първите професори, които са съградили Свищовската академическа школа“, коментира и кандидатът за народен представител Пламен Борисов.


Ключови думи
доц. Милен Михов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати