Неделя, 30 Яну 2022
            
Избори 14 ноември 2021

Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов: Изваждането на Интермодалния терминал от плана за възстановяване ощетява Горна Оряховица и общината

  30.10.2021 16:23
Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов: Изваждането на Интермодалния терминал от плана за възстановяване ощетява Горна Оряховица и общината

Решението на служебния кабинет да спре изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица беше една от основните теми, по която жителите на село Правда и околните населени места разговаряха с кандидата за президент на ВМРО - БНД доц. д-р Милен Михов, който е и водач на листата за Великотърновски регион. Домакин на срещата беше Николай Николов, който е роден в село Правда и е номер три в кандидатската листа на ВМРО-БНД.
„Интермодалният терминал трябваше да свърже трите вида транспорт - железопътен, въздушен и автомобилен. Освен това, проектът даваше шанс тук да бъдат изградени логистични центрове, които със сигурност щяха да дадат тласък за развитието на региона ни, затова за нас този въпрос е толкова важен и болезнен“, коментира Николай Николов.
„Категорично не приемам и решението на служебния кабинет да извади от Плана за възстановяване и устойчивост изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица. Πpoeĸтът бeше на cтoйнocт 25 млн. лв., средства, които щяха да влязат в района. Това показва за пореден път тревожно пренебрежение към Северна България и на нашия район, чието развитие през последните години страда поради лоши комуникации във всички направления“, категоричен е доц. Милен Михов.
Жителите на село Правда споделиха и притеснението си, че Горна Оряховица може да остане без железопътната си администрация. Тези ни съмнения се прокрадват след изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата, а да е подчинена на Горна Оряховица, признаха хората, които пожелаха да се срещнат с доц. Милен Михов и Николай Николов.
Участниците в срещата припомниха, че заради липсата на отношение от страна на предишния горнооряховски кмет, също представител на БСП, от Горна Оряховица към Варна „изтече“ управлението на енергоразпределение, а Русе взе управлението на „Раховец газ“. Тогава бяха закрити и почти всички поделения към Министерството на отбраната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
доц. Милен Михов ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати