Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Филиалът на ВТУ във Враца стана на 10 г.

  01.11.2021 13:25
Филиалът на ВТУ във Враца стана на 10 г.

Във Филиала на Великотърновския университет в гр. Враца се проведе Юбилейна международна онлайн научно-практическа конференция на тема „Образованието: класичност и модерност“. Научното събитие е посветено на 10 години от създаването на Филиала като териториална изнесена структура на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и на 140 години от разкриването на първите педагогически курсове за подготовка на начални учители.

Конференцията беше открита с приветствие от проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност. Специална част от празника беше връчването на диплом „Дарител на ВТУ“ на гл. ас. д-р Иван Вълков, който дари 15 скулптури и картини на обща стойност 18450.00 лв., разположени в интериорното пространство в сградата на Филиала - Враца.

Със званието Емеритус професор на Великотърновския университет за значим принос към развитието на Филиала като образователен, научен, културно-художествен и спортен център беше удостоена доц. д-р Емилия Кирилова.

В конференцията участие взеха 45 университетски преподаватели и докторанти от България и от Висшето педагогическо училище в Аликсинац, Република Сърбия. Докладите са отпечатани в сборник, издаден от Университетско издателство „Св. св. Кирил и Методий”.


Ключови думи
филиал ВТУ Враца
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати