Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

Златен и сребърен медал и отборна титла при мъжете за ВТУ от Националния университетски шампионат по ориентиране 2021

  29.10.2021 15:43
Златен и сребърен медал и отборна титла при мъжете за ВТУ от Националния университетски шампионат по ориентиране 2021

Националният университетски шампионат по ориентиране се проведе на 27-и и 28-и октомври с домакин Националната спортна академия и град София.

В първия състезателен ден се проведе средната дистанция, в която състезателите се сблъскаха с технични и тежки маршрути. Стефан Йорданов, който е новото попълнение в студентския отбор по ориентиране на Великотърновския университет, спечели сребърен медал при мъжете, като остана само на 5 секунди от първото място след представителя на Националната спортна академия Мартин Аргиров. Живко Вичев успя да финишира на 4-та позиция, а третият представител на ВТУ – Мартин Пенчев, се класира 6-ти.

При жените Виктория Генева се нареди на 8-ма позиция. Шампион в групата стана представителката на Софийски университет и национална състезателка Андрея Дяксова.

Във втория ден на надпреварата се проведе спринтовата дистанция, в която Стефан Йорданов (ВТУ) беше най-бърз от всички студенти и спечели златния медал, пред Петър Борисов от Софийски университет и Мартин Аргиров от НСА. Другите двама представители на Великотърновския университет Живко Вичев и Мартин Пенчев се класираха  в подножието на медалите и подсигуриха отборната титла при мъжете пред Национална спортна академия и Софийски университет. Така купата традиционно остана в ръцете на състезателите от Великотърновски университет.

При жените Виктория Генева направи много добро бягане и се нареди на 6-то място, шампионка отново е Андрея Дяксова.

Ръководител на отбора е доц. Стефания Беломъжева-Димитрова от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Великотърновския университет.

 


Ключови думи
ориентиране ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати