Понеделник, 24 Яну 2022
            
Велико Търново Други

ВТУ ще си сътрудничи с Медицинския университет в Плевен

  24.10.2021 14:49
ВТУ ще си сътрудничи с Медицинския университет в Плевен

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов и ректорът на Медицинския университет (Плевен) проф. д-р Добромир Димитров подписаха меморандум за сътрудничество. С подписването на Меморандума двата университета ще насърчат партньорството чрез разработването на съвместни интердисциплинарни учебни програми, провеждане на обучение в областта на телемедицината, както и съвместно изпълнение на национални и международни проекти.

Домакин на подписването бе ректорът на Техническия университет – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров. Целта на срещата бе ректорите на трите големи висши училища в региона да подпишат договори за сътрудничество за осъществяване на съвместна образователна, научноизследователска и развойна дейност.

Тези договори за партньорство между академичните институции ще доведат до устойчиво икономическо и социално развитие на региона чрез предлагането на висше и професионално интердисциплинарно хибридно образование в областта на техниките, технологиите и социалните дейности, отговарящо на изискванията на пазара на труда.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати