Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Сухиндол

Богата програма за Илинден подготвят в Сухиндол

  31.07.2021 16:31
Богата програма за Илинден подготвят в Сухиндол

Празника на хляба и виното ще отбележат на Илинден в Сухиндол. Заради пандемията миналата година тържествата бяха отменени, но този път традицията ще бъде спазена.

В Града на виното са подготвили богата програма. На 2 август, точно в 9.00 часа, в храма „Св. Апостоли Петър и Павел“ ще бъде отслужен празничен водосвет за здраве и просперитет.

В 20.00 часа, на централния площад ще започне и традиционният ритуал „Поднасянето на брадата“. Подготвена е и богата музикална програма с участието на самодейците от читалище „Трезвеност“ и малчуганите от ДГ „Соня“. Предвижда се и демонстрация на бойни изкуства.

За събитието са поканени и много гости, като на площада за пръв път ще прозвучи химнът на Сухиндол, който е дело на композитора Андрей Дреников и е по текст на емблематичния български поет Матей Шопкин. На събитието ще присъства Андрей Дреников, който е подготвил изненада.

За всички ще пее Лилия Семкова, която стана известна в предаването „Фермата“. Бесарабската българка ще представи любими песни от своя репертоар. 


Ключови думи
Илинден Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати