Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ започнаха стаж в Издателския комплекс на ВТУ

  01.07.2021 11:50
Ученици от СУ „Емилиян Станев“ започнаха стаж в Издателския комплекс на ВТУ

Заместник-ректорът по научната дейност проф. д.и.н. Милко Палангурски и директорът на Информационно-библиотечния и издателски комплекс проф. д-р Красимира Мутафова посрещнаха и приветстваха група ученици от професионалната паралелка „Графичен дизайнер“ на СУ „Емилиян Станев“ във Великотърновския университет.

Младежите с преподавател Венцислав Цонев са в Университета по двустранен договор за сътрудничество със СУ „Емилиян Станев“ (подписан през 2020 г.), за да проведат 10-дневен стаж в издателския комплекс.

По време на стажа си техен наставник ще бъде Петя Калушкова, която е графичен дизайнер в издателството. Стажантите ще се запознаят отблизо с всички етапи на издателския процес – от постъпването на ръкописа през предпечатната подготовка, редактирането, изработването на корица до отпечатването и подвързването на готовото издание в полиграфичната база.

Освен това учениците ще изпълнят и конкретни задания – дизайн на корица за монография, изработване на лого, флаери и други рекламни материали.


Ключови думи
Издателски комплекс ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати