Четвъртък, 30 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Снежана Стефанова, Републиканци за България: Форма на дискриминация към работещите българи е държавата да подкрепя само социално слаби родители

  30.06.2021 13:03
Снежана Стефанова, Републиканци за България: Форма на дискриминация към работещите българи е държавата да подкрепя само социално слаби родители

Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители и най-вече за работещите български граждани, предвижда програмата на ПП „Републиканци за България“. Това обясни при среща с великотърновки кандидатът за народен представител от листата с номер 21 Снежана Стефанова.

Стефанова, която е педагог с над 18-годишен опит и обичана учителка по химия и биология, подчерта, че важен приоритет на Републиканци за България е грижата за семействата и за всички родители, но най-вече образованите и активни хора.

По думите на г-жа Стефанова, в момента у нас липсва адекватна система за стимулиране на раждаемостта и за подкрепа при отглеждането на деца - особено за семействата със средни доходи. Тя не крие убеждението си, че фокусът, който сега държавата поставя основно върху социално слабите групи, е форма на дискриминация към образованите и работещите българи.

Подкрепа при раждане на дете, месечни детски надбавки и реални данъчни облекчения за родителите, са разписани в платформата на Републиканци за България. „В програмата е планирано въвеждане на семейно подоходно облагане, възможност за данъчно облекчение на семействата с деца и респективно - повишаване на средствата за тяхното отглеждане“, каза Снежана Стефанова. Тя обаче обясни, че се предвижда това да става, не както е в момента  – единият родител да има данъчно облекчение на база годишна ставка, а това да бъде ежемесечно, като важи и за двамата родители.

Това са стъпки, които държавата задължително трябва да предприеме, ако иска да се бори с демографския срив, ето защо в следващото Народно събрание от Републиканци за България ще бъдат застъпници, именно на интересите на образованите млади българи, категорична е Снежана Стефанова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Снежана Стефанова Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати