Сряда, 29 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Пламен Маринов, втори във великотърновската листа на Републиканци за България: Доброволчеството да се признава за трудов стаж

  29.06.2021 21:33
Пламен Маринов, втори във великотърновската листа на Републиканци за България: Доброволчеството да се признава за трудов стаж

Безлихвени жилищни кредити за младите семейства с поне едно дете, предвижда програмата на ПП „Републиканци за България“, като част от стъпките за подкрепа на младежта и справяне с демографската криза. Това обясни при среща с млади жители на Велико Търново философът по образование и мениджър по професия Пламен Маринов, който е втори в листата с номер 21. Тази мярка би имала благоприятно въздействие върху раждаемостта, би стимулирала и повече млади двойки да изберат живот и работа в родината, вместо гурбет.

По думите на Пламен Маринов, следващото Народно събрание трябва да постави сериозен акцент на младежките политики. „За инициативните млади хора е важно да знаят, че в програмата на Републиканци за България са предвидени стартъп грантове за млади предприемачи, особено в сферата на културата и най-вече за проекти и събития в малките населени места. Това е нещо, за което ще настояваме и ще работим занапред“, обясни кандидатът за народен представител. Целта на тази мярка е да се даде възможност на талантите да развият потенциала си, но и да имат принос в популяризирането на местните културни традиции, а и да се оживяват малките населени места, коментира Пламен Маринов.

Мерките, които са разписани в програмата на партията са конкретни и важни, но освен това са реалистични и изпълними, убеден е вторият в листата на Републиканци за България. Такъв е например Законът за доброволчеството, който представителите на политическата сила имат незабавната готовност да предложат. „В него залагаме доброволният труд да бъде признаван за трудов стаж“, обясни Пламен Маринов. Освен за младите, които искат да бъдат съпричастни и да допринасят за благоденствието на общността, това ще е полезно и за самите потребители на доброволчеството, което ще бъде стимулирано. Предвижда се също така да бъде създадена Българска доброволческа служба, регламентираща и поощряваща доброволната работа.

Друга от планираните мерки за стимулиране инициативността на младите хора е създаването на национална мрежа от младежки центрове, изградени в партньорство с общините. Заложено е и създаването на програма „От учене към заетост“, която да подпомогне прехода на младите хора от университета към пазара на труда. Тя предвижда специализирани курсове за студентите и сигурни последващи стажове в реална работна среда.

Една силна държава се нуждае от правила, но също така от компетентни хора с морал, воля и енергия, категоричен е Пламен Маринов, който призова младите, разумни и инициативни хора да подкрепят листата с номер 21.

 


Ключови думи
Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати