Неделя, 26 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Републиканци за България в Полски Тръмбеш: Ще защитаваме интересите на малките семейни ферми

  27.06.2021 10:07
Републиканци за България в Полски Тръмбеш: Ще защитаваме интересите на малките семейни ферми

Повече български храни на пазара и къса верига от производителя до щанда, е акцент в програмата, заявиха водачът на великотърновската листа Цветан  Цветанов и местните представители в нея

Държавата не защитава интересите на родните земеделци. Цените на готовата продукция, която излиза на пазара се вдигат спекулативно. Няма кой да следи какво се случва по веригата и кой се обогатява на гърба на честния и непрекъснат труд на земеделските производители. Това коментира председателят на Републиканци за България и водач на великотърновската листа с номер 21 Цветан Цветанов в Полски Тръмбеш. Там той, заедно с местните кандидати от листата д-р Красимир Кирилов и Мартин Димитров, разговаря за проблемите в земеделския сектор със стопани от общината.

Именно късата верига на доставки е основен ангажимент на Републиканци за България в този сектор, заяви председателят на партията Цветанов. Една от най-важните цели в програмата е присъствието на повече български храни на пазара и скъсяване пътя на доставките от производителя до щанда. Това, заедно с осъществяването на контрол по веригата, ще осигури по-висока изкупна цена на нашите производители.

Земеделците приветстваха целта за намаляване броя на посредниците и дадоха пример с цената на млякото. Изкупната цена на суровината, с която те захранват млекопреработвателите не е променяна, а крайните продукти като кашкавал и сирене, поскъпват. Наред с това, през последната година цената на фуража, с който хранят животните, вече се е изравнила с изкупната цена на млякото, а това просто обезсмисля денонощния труд на стопаните.

„Проблемът е, че държавата няма компенсаторна политика и не предприема нищо. От това да се търси само извличането на политически дивиденти, страдат хората, които разчитат на труда си“, коментира Цветан Цветанов. „Ние ще дадем превес и ще защитаваме интересите точно на малките семейни ферми“, категоричен бе той.

Цветан Цветанов и представителите на Полски Тръмбеш в листата на Републиканци за България – ветеринарният лекар д-р Красимир Кирилов и предприемачът Мартин Димитров, проведоха среща и със симпатизанти. Те поздравиха Републиканци за България за разумното поведение, смислените приоритети и конструктивните послания в предизборната кампания. „Хората нямат полза от шоу и противопоставяне“, категоричен бе Цветанов.

Присъствалите на срещата коментираха също така и нередностите, които става ясно, че са извършвани от предишните управляващи. Крайно време е да живеем в държава с правила, важащи за всички, е мнението на хората, които ще подкрепят Републиканци за България с номер 21 в бюлетината.


Ключови думи
Републиканци за България Цветан Цветанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати