Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Семестърът във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще приключи дистанционно

  21.05.2021 13:42
Семестърът във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще приключи дистанционно

Семестърът във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще приключи онлайн. В същия формат ще бъдат проведени и повечето семестриалните изпити. Държавните изпити обаче ще са присъствени. Графикът с провеждането на изключенията при семестриални изпити, които следва да се проведат в реална среда, вече е качен на сайта на Университета.

В периода 26 октомври 2020 г. – 20 май 2021 г. в собствената платформа „еПреподавател“ на ВТУ са създадени близо 18 хил. учебни курса, добавени са почти 200 хил. учебни ресурса, поставени са 466 хил. учебни задания, повече от 4 800 000 са отчетените студентски посещения. С данните зам.-ректорът на ВТУ по учебната дейност доц. Димитър Симеонов доказа, че въпреки непривичната обстановка за провеждане на учебен процес заради пандемията, връзката между студенти и преподаватели не е прекъсвана.

Доверието към ВТУ личи и според данните от кампанията „Рано рани“. За бакалавърските програми чрез нея мястото си вече са запазили 966 души, а 191 вече са се записали.

От 14 юни до 30 юни 2021 г. е срокът за подаване на заявленията по бакалавърските програми, което става електронно чрез нарочно създадената през м. г. платформа. Първото класиране излиза на 6 юли. Записванията и по първо, и по второ класирания са на място в зали 2 и 3 в Ректората,  на 7, 8 и 9 юли. Канидатите, които са запазили места по „Рано рани“, могат да се запишат до 30 юни. Записването за всички специалности в платена форма на обучение може да става по всяко време, стига кандидатите да имат нужните документи.

Във ВТУ продължават конкурсните онлайн изпити, като 1480 вече са ги положили. Средният успех от трите проведени засега сесии по БЕЛ е 4, 32, по история – 4, 84, а по английски език – 5, 02. Четвъртата сесия ще се проведе на 3 юни.

За първи път тази година ВТУ обяви акция „Рано рани – стани магистър“. Тя стартира на 22 март и ще продължи до 11 юни. Към момента общият брой записани чрез акцията е 388 души. Първият от трите приема при магистрите стартира на 21 юни, вторият – от 12 юли, а третият – от 1 септември. Поетапно ще започне и приемът в Центъра за квалификация и в Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогическите специалисти.


Ключови думи
ВТУ държавни изпити Рано рани
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати