Събота, 01 Oct 2022
            
Политика

Великотърновските социалисти с позиция по случай 1 май

  01.05.2021 09:45
Великотърновските социалисти с позиция по случай 1 май

Областният председател на БСП Мариана Бояджиева и общинският председател в старата столица Михаил Михалев се обърнаха към всички жители в района със специална позиция за Деня на труда.  В своето обръщение те изразяват съпричастност към трудещите се хора и призовават всички държавни, общински и частни работодатели за солидарност в годините на световна пандемия, икономическа стагнация и несигурност. Ето и пълният текст на тяхната позиция:

Уважаеми жители на област Велико Търново,

Приемете нашите поздрави по случай Деня на труда и международната солидарност на трудещите се. 1-ви май не е обикновена дата, а символ на човешкия прогрес за социална справедливост на всички хора по света.

Обръщаме се към  всички работодатели, независимо дали са държавни, общински или частни. Призоваваме ги, в настъпилите трудни години за всички страни, да изведат на преден план човечността, солидарността и разбирането към своите служители и работници. Най-важно е, в ситуация като тази, сигурността на работниците да бъде гарантирана, а там където се налагат съкращения- да бъдат намерени лостове и механизми за преодоляване на кризата.

Разбира се всичко това е също ангажимент и въпрос на социална политика от страна на държавата, затова през последните години нееднократно призовавахме да се обърне внимание на трудещите се хора, както и на малкия и среден бизнес в страната. Дълг на всички отговорни държавници е да се помогне за защитата на най-уязвимите слоеве сред работниците  в цялата страна.

Важно е да се знае, че именно труда и силата на трудещите се хора са основния капитал за развитието на държавата. Тяхното съхранение и стабилно бъдеще е предпоставка за по-добри резултати в икономиката, а и във всички останали сфери.

Нека днес не се делим на заводски работници, администрация, обслужване, лекари, учители, инженери или преподаватели. Защото трудът във всяка една сфера е безценен за функционирането на държавата. Не магистралите са артериите на държавата, а трудещите се хора. Именно те дават част от себе си всеки ден, за да България днес и утре!

Честит празник!

Мариана Бояджиева - председател на Областен съвет на БСП - В. Търново

Михаил Михалев - председател на Общински съвет на БСП- В. Търново                      01.05.2021г.


Ключови думи
БСП 1 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати