Петък, 18 Юни 2021
            
Избори 2021 Полски Тръмбеш

Ветеринарният лекар Красимир Кирилов, пети в листата на Републиканци за България: Трябва да балансираме достъпа на земеделците до европейските средства за подпомагане

  18.03.2021 15:18
Ветеринарният лекар Красимир Кирилов, пети в листата на Републиканци за България: Трябва да балансираме достъпа на земеделците до европейските средства за подпомагане

Д-р Красимир Кирилов, който е един от най-известните ветеринарни лекари в областта, е на пета позиция в силната листа на ПП „Републиканци за България“. Вече 21 години той успешно управлява частната си клиника. Авторитетът и многобройните пациенти на доктора се дължат не само на модерната апаратура и оборудване в клиниката, но и на факта, че той непрекъснато надгражда собствените си знания и компетенции. Докторът, който денонощно е на разположение на пациентите, е специализирал в САЩ, по покана на Департамента по земеделие.

В момента д-р Кирилов разполага с една от най-съвременните амбулатории действаща на пълни обороти в региона. Освен обичайните ветеринарни прегледи и манипулации, там се извършват и биохимични анализи, ехографии и хирургия. Д-р Кирилов не крие радостта си от безброй излекувани и върнати към нормален живот пациенти.

Наред с професионалните ангажименти, Красимир Кирилов е и обществено ангажиран човек, който от години наблюдава процесите, протичащи в страната и в малките населени места. Д-р Кирилов е независим съветник в Общински съвет – Полски Тръмбеш и като участник в местното самоуправление е познат с принципните си позиции.

Един от повсеместните проблеми за всички региони, включително и великотърновския, е прекомерната централизация, убеден е д-р Кирилов. Кметствата нямат самостоятелност за никаква собствена дейност  - било то финансиране на празник или дребни начинания, свързани с нуждите на жителите. Затова делегираните бюджети за малките населени места, които се предвиждат в програмата на Републиканци за България, са нещо истински полезно, убеден общинският съветник и кандидат за народен представител.

Наред с редица други проблеми, в страната липсва посока за развитие на дребния бизнес, категоричен е Кирилов. За радост, конкретни работещи стъпки за решаване на тези проблеми, са предвидени в управленската програма на партията, която е под номер 21 в изборната бюлетина.

Разширяване обхвата на патентния данък, в полза на дребните търговци, занаятчиите и хората от различни семейни бизнеси, е една от важните икономически мерки на ПП „Републиканци за България“. По думите на петия във великотърновската листа, така хората ще имат възможност да развиват бизнеса си по-добре и да се намали административния и счетоводния натиск, респективно и корупцията. При това ще бъде запазен плоският данък, обяснява д-р Кирилов.

По думите му, друго голямо препятствие пред работещите българи, са ширещите се корупционни практики, породени от лобистки закони. Електронното управление е един от важните фактори в комплекса от мерки за справяне с проблема, които са детайлно разписани в програмата на Републиканци за България.

От личните си наблюдения и опит, предприемчивият ветеринар е убеден, че разпределението на европейските средства за подпомагане на родните земеделци е небалансирано, а достъпът до тях е бавен и труден. „Селскостопанските производители са принудени да отделят един цял месец в годината за попълване на документи, заявления, регистрации и други административни формуляри, в различни областни и държавни структури. Необходимо е услугите да бъдат децентрализирани и дигитализирани“, казва ветеринарният лекар, който е категоричен, че ПП „Републиканци за България“ разполага с капацитета да оптимизира администрацията и да съкрати сроковете за обработка на проектните предложения.

Ясната посока, конкретните планове и мерки, както и коректността, са това, заради което д-р Красимир Кирилов е част от силния отбор на Републиканци за България.

ПП „Републиканци за България“ е с номер 21 в интегралната изборна бюлетина, а Красимир Кирилов може да бъде подкрепен с преференциален номер 105.

 

 


Ключови думи
Републиканци за България д-р Красимир Кирилов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати