Вторник, 28 Дек 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Хотелиерът Пламен Маринов, който след ковид кризата реши да инвестира в хобито си, е седми в листата на Републиканци за България

  15.03.2021 16:02
Хотелиерът Пламен Маринов, който след ковид кризата реши да инвестира в хобито си, е седми в листата на Републиканци за България

Ковид кризата е на път да превърне в основен бизнес една малка странична дейност на великотърновеца Пламен Маринов, която години наред той развивал по-скоро като хоби. 35-годишният Маринов, който заема седма позиция в силната листа на ПП „Републиканци за България“, е магистър по стопанско управление и хотелиер с дългогодишна практика. Но ударът, който пандемията нанесе върху икономиката и най-вече върху туризма, заставил Пламен Маринов да гледа и отвъд хотелиерския бранш. От него е оставил само малък хотел в района на великотърновските хали, който управлява, а също и няколко апартамента за настаняване.

В момента инвестира основно в автосервиз, който преди десетина години създал, заради  увлечението си по автомобилите. Както сам казва, това било един „бутиков“ и по-профилиран обект, само за отбрани клиенти.

Днес обаче малкият сервиз, който се намира в индустриалната зона, до бившата търновска лимонадена фабрика, вече се разширява. Преди година Пламен Маринов купил съседен терен, който обединил с досегашната площ на сервиза си. Новата част ще представлява модерна клетка, където ще може да се ремонтира от най-малкия автомобил, до големи товарни превозни средства. Реновираният обект ще е оборудван на световно ниво.

„Сега сервизът ще стане по-комерсиален. Гледам да съм гъвкав, защото за хотелиерството, никой не може да каже, кога ще се оправят нещата. Виждам, че и тази година няма да е лесна. Прецених, че във Велико Търново има нужда от още един добър сервиз, където обслужването да е коректно и цените адекватни“, коментира Маринов.

По стечение на обстоятелствата, през последните две-три години той е инвестирал много в надграждане на знанията си за автомобилите. Преминал е различни курсове и обучения, свързани с тях и на практика днес е един преквалифицирал се млад човек. Придобил е цялостна компетентност и е сертифициран по отношение на поддръжка, основни ремонти, електрически и климатични системи по автомобилите, включително автокозметични услуги и подобрения.

Хората масово нямат достатъчно средства и карат стари коли, които не са в екологичните норми, споделя наблюденията си Пламен Маринов. Темата с чистотата на въздуха все повече ще излиза като проблем, поради което автомобилният експерт изтъква удовлетворението си от факта, че в програмата на Републиканци за България е предвидено значително увеличаване на стимулите за закупуване на семейни автомобили с електрически и водородни двигатели. Средствата ще бъдат осигурени от европейските фондове и от данъчни облекчения, а това ще доведе до значително подобряване чистотата на въздуха, категоричен е.

Пламен Маринов работи и заедно с брат си Живко Маринов, предлагат и развиват услуги в интериорния и екстериорния дизайн, 3D проекти и визуализации. Имат готови проекти, не само за български клиенти, но и такива в Англия, Белгия, Румъния, Германия.

Наред с това и с разширяването на автосервиза си, предприемчивият великотърновец има и още много планове, но „трябва много добре да се анализира и планира“. Разказва и за първия път, в който му се наложило да преориентира професионалната си дейност. Още като съвсем млад, започнал да произвежда безалкохолни напитки. Производството тогава не успяло да издържи натиска на икономическата и финансова криза от 2008 г. и паралелното навлизане във Велико Търново на големи хранителни вериги. „Те имаха собствени марки безалкохолни напитки на много ниски цени, а хората много обедняха и просто не можех да се състезавам. Имам за цел, в един момент отново да възстановя това производство, в малък бутиков цех, по старите рецепти“, споделя Пламен Маринов.

„Внимателно следя ситуацията. И преди не беше лесно, но сега за някои ще стане невъзможно да издържат на тези икономически условия. Наред с липсата на туризъм, във Велико Търново няма и студенти, което също се отразява негативно на местната икономика, обяснява Маринов. Той споделя, че като хотелиер, една година е очаквал помощ от държавата, но мерките така и не стигнали до него. „Да, направиха се някои неща, но може още много. Според мен държавата трябва сериозно да подпомогне най-засегнатите“, уточнява Пламен Маринов.

Младият мъж напълно споделя вижданията на ПП „Републиканци за България“ по отношение подкрепата на младите, инициативни хора, а също на микро, малки и средни предприятия. Изтъква факта, че партията е първата, която започна да представя конкретните си мерки в различните сектори и всъщност, една от малкото, които имат ясна и конкретна управленска програма.

„Харесва ми и идеята за многото млади хора в партията, на които Цветан Цветанов и Павел Вълнев дават път“, споделя още Пламен Маринов, който е част от най-младата и експертна листа в региона.

Листата на ПП „Републиканци за България“ е под номер 21 в изборната бюлетина, а Пламен Маринов може да бъде подкрепен преференциално с номер 107.


Ключови думи
Републиканци за България Пламен Маринов Цветан Цветанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати