Вторник, 15 Юни 2021
            
Избори 2021 Павликени

Републиканци за България в Павликени: Районите с тенденция за обезлюдяване трябва да са грижа на държавата

  16.03.2021 16:33
Републиканци за България в Павликени: Районите с тенденция за обезлюдяване трябва да са грижа на държавата

Хората, които се интересуват от конкретни мерки и план за подкрепа на малкия бизнес, на малките населени места и на българските семейства, виждат такива единствено при Републиканци за България. Това коментираха в Павликени съмишленици на партията, които се срещнаха с кандидати от най-младата и експертна листа в региона, явяваща се на вота под номер 21 в изборната бюлетина.

По инициатива на общинския координатор на ПП „Републиканци за България“ Цанко Цонев, кандидатите Вероника Сивриева от Бяла черква и Фикред Ферадов от Павликени, представиха пред съгражданите си акценти от управленската програма на партията. Лингвистът и мениджър Сивриева е четвърта в кандидатдепутатската листа на Републиканци за България, а предприемачът и производител Фикред Ферадов, е на шесто място. В тяхно лице, община Павликени има изключително силно представителство в листата и бъдещо лоби, подчерта Цанко Цонев.

На срещата присъства също и експортният директор на горнооряховския завод за захарни изделия Борислав Ангелов, заемащ третата позиция в листата с кандидати за народни представители, както и областният координатор на Републиканци за България и ИТ експерт Николай Драков, който също е част от нея.

Наред със силната листа, голямото предимство на Републиканци за България е именно адекватната и конкретна управленска програма, единодушни бяха присъстващите.

Липсата на перспектива и обезлюдяването на много от населените места в павликенско, както и в цялата страна, е една от най-болните теми. Районите с тенденция за обезлюдяване трябва да са грижа на държавата, категорични са хората.

„Решението на този проблем е адекватна регионална политика, която да намали драстичните различия между силно развитите и бедните райони в страната. Това е и мярка срещу демографския срив“, изтъкна Фикред Ферадов. ПП „Републиканци за България“ предвижда специални данъчни отстъпки, финансови стимули и подкрепа на бизнеса, за да може да разкрива нови работни места в тези региони, обясни предприемачът от Павликени. Делегирани бюджети за всички кметства, така че малките населени места да имат самостоятелност, е друга от предвидените мерки. Предвиждат се и регионални инвестиционни фондове за производствените предприятия в изостаналите райони.

Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички работещи български граждани, е друга от застъпените мерки за борба с демографската катастрофа, обясни Вероника Сивриева, която през лятото очаква второто си дете.

Работещи в полза на хората институции са нещо постижимо, коментираха присъствалите. Нека в изборния ден, с номер 21 в бюлетината, да подкрепим Републиканци за България – за държава с правила.

 


Ключови думи
Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати