Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Павликени

Община Павликени приключи успешна година

  08.01.2021 12:50
Община Павликени приключи успешна година

Успешна година изпрати Община Павликени, отчете кметът инж. Емануил Манолов. През 2020 г. са реализирани проекти за над 10 милиона лв. Завършени са отсечките на общинските пътища от Павликени до Върбовка и Дъскот до Паскалевец на стойност 5,8 милиона лв. Приключи и ремонтът на читалище „Братство“ за 1,2 милиона лв.
„Плануваме да го открием официално на 1-ви март, когато е Денят на самодееца, надявам се ситуацията в страната да позволява. В същото време приключва рекултивацията и на старото сметище за 3 милиона лв.“, сподели инж. Манолов.
Сериозни проекти предстоят и през новата година. 9 улици в Павликени и 1 в Бяла Черква ще бъдат изцяло асфалтирани. Ремонтът ще струва 1,45 млн. лв. Изцяло асфалтиран ще бъде и пътят Бяла Черква - Росица, където ще бъде подменяна и канализацията, което ще струва 2,35 млн. лв.
Два заема по 400 000 лв. ще тегли Община Павликени от Фонд ФЛАГ. Първият ще бъде използван за изграждане на общински приют за безстопанствени животни, а вторият за соларна система за топла вода на басейна. Очаква се дейностите и по двата проекта да стартират в ранна пролет.
Започва и проектирането на обходния път на Павликени, което трябва да изпревари строителството на магистралата, за да не се наложи трафика да преминава през града.
„Надявам се изградения надлез преди 35 години да се използва и да се установи, че състоянието му е добро, но все пак има и съвременни изисквания. Строителните дейности на обходния път ще бъдат не повече от 7-8 месеца, затова се надявам да изпреварят тези на магистралата.“, обясни инж. Манолов.
Михаил Михалев


Ключови думи
Павликени инж. Емануил Манолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати