Понеделник, 15 Мар 2021
            
Горна Оряховица Други

Димитър Николов поздрави ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ за 100-годишнината му

  10.11.2020 15:05
Димитър Николов поздрави ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ за 100-годишнината му

Своята 100-годишнина посреща ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Горна Оряховица. Празникът ще протече утре онлайн, а днес деца бяха подготвили кратка програма. Специален поздрав поднесе лично председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Димитър Николов и директора на училището Авелин Драганчев откриха макет на сградата на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Макетът е дело на учениците от V „а“ и V „б“ класове. Направен е изцяло с подръчни материали по идея на преподавателя Цветомира Владова, като работата е отнела 3 седмици.
Вярвам в бъдещето и на училището, и на Горна Оряховица, защото можем да стъпим на една сериозна основа, каквато е историята на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Благодаря на учителите, че поддържат високи професионални и етични стандарти на образование и огъня на знанието. Помолих децата да пазят завета на патрона си, да растат достойни граждани на България и най-вече да бъдат добри хора. Сигурен съм, че в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ги подготвят и за училището на живота. Уверих учениците, че най-големият комплимент за тях след време би била гордостта на учителите им от основното образование с постиженията им, сподели Димитър Николов. Той подари на училището романа на Иван Вазов „Нова земя“ с идеята, че и творбите на отец Паисий, и творбите на Патриарха на българската литература никога не остаряват.


Ключови думи
Оу "св. Паисий Хилендарски" Димитър Николов Авелин Драганчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати