Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Светски

Председателят на ОбС пое грижата за духовното израстване на 9-годишната Радосвета

  18.10.2020 14:07
Председателят на ОбС пое грижата за духовното израстване на 9-годишната Радосвета

Православната общност има още един член от днес. 9-годишната Радосвета получи свето кръщение в храма „Успение Богородично”, а неин кръстник и духовен наставник е председателят на ОбС – Горна Оряховица Димитър Николов. Заедно със съпругата си Надежда Димитър Николов пое грижата и за духовното израстване на детето, на което по-рано сбъдна още две мечти – да има лаптоп и да тренира художествена гимнастика.

Радосвета има трудно начало на живота, но вече се радва на много приятели. Детето е изоставено от майка си и за него се грижат възрастните му баба и дядо. Бащата е безработен и четиримата преживяват само с малките пенсии на бабата и дядото. Въпреки трудностите и лишенията, Радосвета е отличничка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и има много мечти.

Първа ръка на семейството подава съседката им Цонка Христова, която мобилизира много приятели да помогнат на Радосвета. Димитър Николов, инж. Деница Коева, д-р Цветанова, Елина Александрова и още много добри хора подкрепиха семейството.

Мирослава и Пламен Радонови също са сред приятелите, които редовно подават ръка. Те бяха и гости на тайнството, след което Радосвета вече е в православното семейство.

От днес вие имате задължението да се грижите и за духовното израстване на Радосвета, да я въведете в християнските ценности и да й помогнете да получи спасение, обърна се отец Антоний към Димитър и Надежда Николови, предавайки им грижите за новото християнче.

Вярвам в християнските ценности и затова пожелах да стана кръстник на прекрасната Радосвета. Децата трябва да са щастливи, затова съм благодарен на всички, които даряват радост на детето, към което животът не е бил много щедър досега, каза Димитър Николов.


Ключови думи
Димитър Николов Радосвета кръщене
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати