Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Димитър Николов разговаря с петокласници от СУ „Георги Измирлиев“ за будителите

  27.10.2020 14:55
Димитър Николов разговаря с петокласници от СУ „Георги Измирлиев“ за будителите

За Иван Момчилов разказа на ученици в СУ „Георги Измирлиев“ председателят на Общинския съвет Димитър Николов. В навечерието на 1 ноември той гостува в V „г“ по покана на класния ръководител Мария Алипиева.
Спокоен съм за бъдещето на Горна Оряховица. Будни детски очи срещнах днес в СУ „Георги Измирлиев“, сподели Димитър Николов след срещата.
Иван Момчилов е просветител, учител, училищен реформатор. Но може би най-голямото му достойнство е, че се отнася към учениците си с уважение.
Разказах на децата, че Иван Момчилов премахва боя като възпитателно средство. „Когато на възпитателя липсват знания и система, той ги търси в пръчката”, е казвал той. С петокласниците направихме паралел с агресията в наши дни и как тя никога не води до нищо добро – нито за потърпевшия, нито за агресора.
И друг паралел направихме – между факта, че Иван Момчилов въвежда предмета „Хигиена“ в училище, и мерките, които трябва да спазваме в настоящата извънредна обстановка. Убедих се, че момчетата и момичетата в СУ „Георги Измирлиев“ осъзнават личната си отговорност, са впечатленията на Николов.  
Димитър Николов отново напомни на децата, че трябва да се гордеят с родното си място, с родителите и с учителите си. Насърчи ги да не спират да трупат знания и умения, да се развиват, а всеки един ден да са поне малко по-добри от вчера.
Виждам, че екипът на СУ „Георги Измирлиев“ неизменно работи в същата посока, коментира председателят на Общинския съвет, и благодаря за поканата от Мария Алипиева и за гостоприемството на директора Криси Аврамова и зам.-директора Йорданка Кушева.


Ключови думи
Димитър Николов Мария Алипиева СУ "Георги Измирлиев" Криси Аврамова Йорданка Кушева Иван Момчилов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати