Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Млади фоторепортери отразяват 100-годишнината на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”

  06.11.2020 11:54
Млади фоторепортери отразяват 100-годишнината на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”

Един век навършва на 11 ноември Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица. Още в навечерието на Деня на будителите в училището започнаха ежедневни прояви, посветени на юбилея. Екип от млади фоторепортери – ученици от различни класове, отразяват празничните събития и всеки ден във Фейсбук страницата на училището има по няколко публикации от различни изяви.

Спортни празници и различни състезания се проведоха в почти всички класове. Първокласниците въведоха в чудния сват на приказките. Третокласниците оставиха послание за тези, които ще учат след тях в училището, засаждайки дръвчета – бор и дъб в двора. Петите класове си организираха викторина за човека и природата. Оспорваното състезание между двата пети класа бе спечелено от 5 „а”.

Малки артисти от 1 клас се представиха в първата си ученическа пиеса. На сцената бяха Даяна, Ивет и Габриел в драматизация по народната приказка „Сливи за смет”.

Част от празничния календар, посветен на стогодишния юбилей, беше и състезание, организирано от г-жа Красимира Дачева и 6 „а” на тема „Народните будители и тяхното дело за България”. Състезанието беше открито от Пламен Мадемов - заместник-кмет на Община Горна Оряховица и бивш  възпитаник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Всечки шестокласници се бяха представили отлично, а най-активно и с най-много верни отговори се включиха в играта Елеонора и Димитър.

Празничните прояви продължават и следващата седмица, а фоторепортерите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” са навсякъде, за да отразят всички важно покрай 100-годишния юбилей на своето училище.


Ключови думи
ОУ "Св. Паисий Хилендарски" юбилей 100 години
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати