Събота, 13 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Три бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от Държавното за юноши и девойки

  30.09.2020 16:31
Три бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от Държавното за юноши и девойки

Три бронзови медала добавиха към клубната колекция юношите и девойките на СКБ „Локомотив” от поредния Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба.

Сливен беше домакин на второто за годината първенство при юношите и девойките, където „Локомотив” участва с пет състезатели, трима от които са сред медалистите.

След 3-годишно отсъствие Аделина Момъкова се завърна на тепиха с бронзово отличие в кат. 50 кг при девойките. Аделина започна с победа 7:4 над Ралица Димитрова от „Атлетик” (Пд), след това се наложи с 8:1 над Антоанета Маринова от „Дан Колов” (Елена). На полуфинала тя загуби по точки от Петя Делчева от Хасково, но това беше достатъчно за бронзовия медал.

В кат. 53 кг при юношите Йордан Попов започна с технически туш срещу Димитър Петров от Варна. Последва драматична загуба с 4:5 от Николай Викторов от „Етър Виктори” (Велико Търново) и отново победа над Апостол Денишев от Петрич. Полуфиналът срещна Йордан с безспорно най-силният борец в категорията и бъдещ шампион Ивайло Тисов от „Атлетик” (Пд). Загубата прати Попов в битка за 3-5 място срещу Сали Али от Разград, спечелена убедително с технически туш от горнооряховския борец.

Бронзов медал в кат. 74 кг спечели и Велин Недялков. За старт той тушира Даниел Христов от „Левски”. Във втората си среща поведе срещу Александър Димитров от Добрич, но допусна обрат и загуби срещата. Последваха обаче две много силни срещи, спечелени с технически туш от Велин. В репешажите той надви Мустафа Кафеджи от Сливен, а в малкия финал за бронза  победи Джовани Дечков от ЦСКА.

В кат. 125 кг Петър Петков остана седми, а Цанко Ганчев е девети в кат. 70 кг.

Всичките ни състезатели могат много повече. Не подценявам резултатите, те никак не са лоши, но с повече отделено време в залата за тренировки, те могат да направят и още по-добри класирания, коментира треньорът Николай Ганев.

В края на седмицата Горна Оряховица и зала „Никола Петров” посрещат свободния стил на ДЛОШ за деца. Кантарът е на 2 октомври, а схватките започват в 8:30 часа на 3 октомври (събота). Очакват се над 250 състезатели.


Ключови думи
борба Локомотив Йордан Попов Велин Недялков Аделина Момъкова Николай Ганев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати