Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

В мач №300 в професионалния футбол на България Владислав Мирчев отбеляза гол №126

  08.11.2020 10:13
В мач №300 в професионалния футбол на България Владислав Мирчев отбеляза гол №126

Преди началото на мача със „Септември” (Симитли) двама от футболистите на домакините получиха специално признание. Председателят на комисията за младежта и спорта към Общинския съвет Георги Бижев връчи юбилейни фланелки на капитана Петър Чалъков и нападателя Владислав Мирчев.

Чалъков пропусна мача със „Септември” заради натрупани жълти картони, но в предишния кръг, срещу „Янтра” в Габрово, той изигра своя 50-ти мач за горнооряховския „Локомотив”. Своеобразният юбилей бе отличен с фланелка с надпис „Чалъков 50”. Чалъков е юноша на „Ботев” (Пд). Той е само на 23 години, но вече започва трети сезон за „Локо” и е капитан на отбора.

На Владислав Мирчев пък бе подарена фланелка „Мирчев 300”, тъй като с двубоя със „Септември” той закръгли 300 мача в професионалния футбол на България. Откривайки резултата в 38-та минута, той отбеляза своя гол №126. Пет от тези голове за „Локомотив”, към който той се присъедини през лятото след разпадането на „Черноморец” (Балчик). Мирчев е най-опитният футболисти на „Локомотив”, включително със силни изяви в отбори в чужбина. Той е играл в Шампионска лига с шампиона на Беларус „Бате Борисов” и е излизал на „Сантяго Бернабеу” срещу „Реал” (Мадрид). Играл е в Италия, Казахстан, Кипър, дори в екзотични първенства като това на Малдивите.


Ключови думи
Локомотив Георги Бижев Петър Чалъков Владислав Мирчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати