Понеделник, 15 Мар 2021
            
Политика

Официално: Корнелия Нинова е председател на БСП с 81.5 % от гласовете

  13.09.2020 13:53
Официално: Корнелия Нинова е председател на БСП с 81.5 % от гласовете

Корнелия Нинова е получила 81.5 % от гласовете на социалистите на вътрешнопартийния избор, като за нея са гласували 43 228. Това прави повече от половината имащи право на глас социалисти. Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете на партията, Красимир Янков е получил 1118 гласа, или 2.1 % от гласовете. За Валери Жаблянов са гласували 1.4 % от социалистите.
Социалистите показаха активност и това, че БСП е демократична партия. Това каза председателят на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП Емил Войнов по време на пресконференция.  Той благодари и на над 7000 членове на избирателните комисии, които са свършили своята работа перфектно.
"Искам да изразя благодарност към всички членове на БСП, които излязоха и гласуваха във вчерашния ден. Те показаха със своята активност, че желаят те да избират председателя на БСП. Показаха, че от техния глас зависи нещо и се включиха активно в провеждането на изборите за председател на БСП. С това показахме, че сме една наистина демократична партия, която се допитва и от гласа на нейните партийни членове зависи как да се развива партията и нейното бъдеще", каза още Войнов.
Той подчерта, че изборът за председател на БСП е бил честен и уточни, че Централната комисия за провеждане на избора е създала равни условия за всички кандидати.
„Всички кандидати имаха право да регистрират застъпници във всяка избирателна секция, което беше факт. Най-важното изборите бяха прозрачни и за медиите. Всеки можеше да наблюдава изборния процес. От снощи започнахме въвеждане на данните от резултатите от гласуването. Цялата нощ бяха въвеждани електронните таблици, постъпили от общинските и районните комисии за провеждане на избора. До полунощ приемахме протоколи на общинските и районни комисии. В момента продължава приемането на протоколите. Организацията е перфектна“, каза още Войнов.
„Вече са въведени резултатите от всички електронни таблици. Няколко пъти казах, че трикратно ще бъдат въвеждани. Сега само първото въвеждане е направено. Мога да ви кажа какви са резултатите“, каза още Войнов.
Корнелия Нинова е получила 81.5 % от гласовете на социалистите на вътрешнопартийния избор, като за нея са гласували 43 228 социалисти. Това прави повече от половината имащи право на глас социалисти.
Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете на партията, Красимир Янков е получил 1118 гласа, или 2.1 % от гласовете. За Валери Жаблянов са гласували 1.4 % от социалистите.
Войнов посочи, че избирателите по списък са 80 236. „Това е числото, което всички медии чакаха. Вчера ви казах 80 901, това бяха списъците, които ние получихме от общинските и районните комисии, но казах, ме към изборния ден да заличат всички починали и напуснали в изборния ден. Гласувалите са 53 807 социалисти или 67.1 процента избирателна активност. Действителните са 53 019“, допълни председателят на комисията.


Ключови думи
БСП председател
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати