Сряда, 05 Oct 2022
            
Спорт

В Еленския балкан предстоят първенства по ориентиране

  19.08.2020 10:49
В Еленския балкан предстоят първенства по ориентиране

Близо 300 състезатели по ориентиране пристигат в края на седмицата в Еленския балкан за участие в държавните първенства по ориентиране – маратон и нощно и традиционното състезание за купа „Елена“. С право на участие са ориентировачи от клубове в страната на възраст от 10 до 75 години. Извън класирането могат да участват и некартотекирани състезатели.
Първенствата се провеждат под патронажа на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев, организатори са Българска федерация по ориентиране, местният спортен клуб „Чумерна – 83 Елена“ и Община Елена.
Откриването ще стане в с. Мийковци в петък от 21 часа, когато е стартът на първите номера от нощното ориентиране. Началото на състезанието за купа „Елена“ е в събота от 14 часа, а на другия ден от 10 часа стартират маратонците.
Състезателите, класирали се на първите три места в отделните дистанции на нощното и маратона, ще бъдат наградени с медали. Същите отличия и материални награди ще получат първите трима за купа „Елена“. Победителят при отборното класиране ще стане носител на купата за 2020 година. Главен съдия на първенствата е Тихомир Кузманов, председател на СКО „Чумерна-83 Елена“.


Ключови думи
ориентиране Еленски балкан
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати