Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

Международно състезание по ориентиране „С карта из Търновград” се провежда в кв. „Бузлуджа”

  24.03.2019 12:36
Международно състезание по ориентиране „С карта из Търновград” се провежда в кв. „Бузлуджа”

Над 500 състезатели на възраст от 5 до над 70 години се картотекираха за днешното състезание по ориентиране „С карта из Търновград”. Участниците са от цяла България и съседна Румъния. То стартира в 11 часа в парка на кв. „Бузлуджа” във Велико Търново и е най-голямата инициатива на организаторите  - клуба по спортно ориентиране „Трапезица – 1954” по случай Празника на Велико Търново. В продължение на 1 час – от 11 до 12 часа отборите стартираха през 3-минутен интервал.

 Дружеството повече от 6 години организира международни състезания по трите хълма на старата столица, разказва неговия председател Григор Караиванов. „Състезанието днес се провежда в квартал „Бузлуджа” и отчасти и в Зоната, така че ще бъде изцяло градска, паркова дистанция. Много интензивна и бърза, затова и атрактивна за зрителите”, допълни той.

Състезателите трябва да изминат маршрута си по зададена карта за време. Възрастовите групи са 28 и вървят през две години. Отделно състезателите са разделени на мъже и жени.

За първи път има отворен старт за семейства, като идеята на клуба по ориентиране е да има все повече подобни инициативи в Търново – състезания, демонстративни тренировки, за да може все повече хора да излизат в парковете и гористите местности, с които е надарен града.

Призьорите ще получат купи и медали, осигурени от Община Велико Търново, както всяка година.

„Лактима Балкан” също е приготвила 6 награди – зарядни за мобилни телефони и тениски за една от възрастовите групи. Освен това, всеки участник ще получи напитка, произведена в предприятието.

Ана Райковска

 


Ключови думи
ориентиране карта Търновград
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати