Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

„Браун тим“ спечели Купа „Елена“

  06.06.2019 09:13
„Браун тим“ спечели Купа „Елена“

Състезание по ориентиране за Купа „Елена“ се проведе край с. Мийковци. Състезанието бе под патронажа на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев. То е включено в календара на Българската федерация по ориентиране и бе уважено от председателя й проф. д-р Атанас Георгиев.
Записалите се за участие бяха над 350, като в това число не влизаха най-младите надежди, за които по повод Деня на детето бе направен забавен лабиринт, чрез който малчуганите, насърчавани от родители, баби и дядовци, хващаха за първи път карта и откриваха точки.

Спортното ориентиране е уникален спорт, защото изисква както добра физическа, така и умствена подготовка, които позволяват на състезателя да намери най-добрия вариант за движение по картата - сред тишината и прелестта на природата. Веднъж „заразен“ от него, не можеш да се разделиш и доказателство за това е, че на старта могат да се видят рамо до рамо 6- и 76-годишни, еднакво увлечени и мотивирани за победа.

Елена е с традиции в ориентирането и след прекъсване за няколко години, отново има ентусиасти, готови да възродят дейността на клуба. Класата на дългогодишните еленски състезатели пролича и на това състезание. В елитна група Жени 21 злато спечели Наталия Димитрова, а със сребро бе отличен Красен Недялков при Мъже 21 Б. Малко не достигна на Радослава Кузманова да спечели бронз в своята група, а в отворения старт имаше отново еленска „следа“ - Марина Маринова, заела първо място сред своите съпернички.

Купа „Елена“ спечели отборът на „Браун тим“ - Велико Търново, втори се класираха „Вариант 5“ - Търговище, а трети – „Узана“ от Габрово.

Отлична организация, доволни състезатели и много приятни емоции имаше при награждаването. Медали, подаръци и купи връчиха на ориентировачите инж. Дилян Млъзев, проф. д-р Атанас Георгиев, заместник-кметът Десислава Шопова и Тихомир Кузманов – главен съдия на спортната проява.

При закриване на състезанието кметът обяви, че следващата година Елена ще е домакин на държавен шампионат по нощно ориентиране и свръх дълга дистанция /маратон/, което вече е доказателство за спечелено доверие и прекрасни условия за провеждане на подобни спортни събития.


Ключови думи
ориентиране
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати