Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Горнооряховската болница участва в проучването на българския препарат срещу COVID-19

  08.07.2020 15:44
Горнооряховската болница участва в проучването на българския препарат срещу COVID-19

МБАЛ „Св. Иван Рилски” е една от деветте болници в страната, в които се прави клиничното изследване на българския препарат срещу COVID-19 „Ивермектин”.

За напредъка по изпитването на българското лекарство говори на последната си пресконференция и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Препаратът всъщност е познат от 1975 г. Разрешен е за употреба, а сега се тества и за борбата с COVID-19. Смята се, че е сред обещаващите лекарства, които могат да се справят с новия коронавирус.

В клиничното му изпитване са включени девет болници и 30 пациенти. Четирима от тях са лекувани в Горнооряховсската болница. И четиримата са изписани като излекувани.

Дали обаче са оздравели от „Ивермектин” на този етап не се знае. При клиничното проучване тестваните пациенти се разделят на групи, като едните получават препарата, а други плацебо. Медиците в болниците, където се провежда проучването, нямат информация кой пациент какво получава. Организаторите на проучването ще направят анализ след края му как се повлияват различните пациенти, които същевременно са приемали и други медикаменти.


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати