Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

ВТУ с първата стъпка към създаването на консорциум от европейски университети

  19.06.2020 14:15
ВТУ с първата стъпка към създаването на консорциум от европейски университети

Днес се проведе Международна онлайн научна конференция на тема „Югоизточна Европа - история, култура, политика и икономика“, реализирана по проект, финансиран от Великотърновския университет.
Това е третото поредно издание на международния форум, което обединява изследователи в нова и постоянно увеличаваща се научна мрежа, инициирана от ВТУ. С доклади на разнообразна тематика в събитието се включиха над 15 преподаватели от Историческия факултет, Философския факултет и Стопанския факултет.
Конференцията бе официално открита от доц. д-р Димитър Димитров, заместник-ректор по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
„За мен е чест и удоволствие да открия този престижен научен форум. В тези мобилни времена това е начинът да се поддържат контактите и добрите връзки между различните университети и образователни институции, независимо от тяхното местоположение в света. Нещо повече, ние и нашите партньори е добре да помислим за създаването на консорциум от различни европейски университети, които да си сътрудничат в областта на науката и образованието. Този консорциум ще генерира множество съвместни научни публикации, проекти и инициативи. Това събитие е първата крачка в тази посока. Пожелавам ви професионални върхове, здраве и успехи!“, каза доц. Димитър Димитров при откриването.
В секциите се включиха участници от Босна и Херцеговина, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати