Понеделник, 03 Oct 2022
            
Култура

Журналистът Мирослав Дечев представя новата си книга

  12.02.2020 09:27
Журналистът Мирослав Дечев представя новата си книга

Великотърновският журналист Мирослав Дечев зарадва читателите с нова книга в навечерието на Свети Валентин и Празника на виното. Заглавието „Сребърен дъжд” събира в себе си поетични творби и проза, които авторът твори в период от 15 години.
Първите търсения на популярния водещ са още от 2005 г., когато е студент в специалност „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Много от творбите са посветени на негови любови – споделени и несподелени, но преживяни и оставили дълбоки спомени в съзнанието му.
За Миро поезията е най-висшата форма, с която човек може да изрази чувствата си към някого и, както критици я наричат, „тя е царицата на литературата”.
За редактор на книгата си Мирослав избира майстора на разказа, младия творец и поет Явор Перфанов, който зад гърба си имам вече четири книги. Дизайнът и оформлението на подвързията е поверен на Вихра Попова от Велико Търново, а снимките на корицата и в книгата са на великотърновския фотограф Росен Бонев и на самия автор.
„Заглавието на стихосбирката „Сребърен дъжд” не е случайно”, обяснява водещият. „Тъй като 2020 година е вискосна и е прието да се носи сребро като накит, се спрях на заглавието”, разказва авторът. „А и в книгата има стихотворение, което носи същото име, така че не беше трудно и заглавието си дойде само”, посочва още Мирослав.
Телевизионният водещ ще направи официално представяне на изданието на 13 февруари от 17,30 часа в книжарница „Хеликон“ във Велико Търново, където ще раздаде афтографи и ще разкаже повече за новата си книга.
През 2018 г. Мирослав Дечев издаде биграфична книга „10 години Телевизия”, която му донесе награда „Култура” на Община Велико Търново. В нея бяха поместени 63 интервюта с известни личности от културата, спорта, медицината, научните среди, политиката и шоубизнеса, направени за периода от 2008 г. до 2018 г, в местния тв канал, където работи и досега водещият.


Ключови думи
Мирослав Дечев Сребърен дъжд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати