Събота, 01 Oct 2022
            
Светски

В Клуб 7 Мирослав Дечев представи книгата си „10 г. телевизия“

  11.01.2019 10:24
В Клуб 7 Мирослав Дечев представи книгата си „10 г. телевизия“

Книга, написана с любов, трепет и най-вече с уважение към събеседника, представи телевизионерът Мирослав Дечев във Велико Търново. В Клуб 7 популярното лице на „Видеосат“ събра близки, приятели и колеги, за да сподели с тях „10 г. телевизия“. Книгата се ражда по идея на шефовете на Мирослав и сбира най-добрите интервюта, правени от него в  годините, през които е на екран.


С благодарности към всички, помогнали са раждането на книгата, се обърна Мирослав Дечев. На първо място той посочи Христо от Лясковец, без когото „10 г. телевизия“ едва ли е щяла да се появи. Валентин Русанов, който направи прекрасните снимки за корицата, моята дизайнерка Вихра, редакторът Захари Мишев бяха хората в екипа, работил по книгата, припомни Миро Дечев.
Книгата съдържа 63 от стотиците интервюта, които Дечев е правил през годините. В студиото срещу него са сядали хора от шоубизнеса, политиката, науката, културата... „10 г. телевизия“ обаче започва с разговор с първия преподавател на Мирослав – Алберт Бенбасат от Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет.
Силвия Кацарова, Джина Иванова от „Трамвай №5“, Михаела Филева, Георги Михалков, Велин Михайлов, д-р Иван Вълчев – това е малка част от хората, с които съм правил интервюта. Голяма гордост ми е интервюто с Цеца Величкович, с Глория също, сподели Мирослав.


Много от събеседниците му присъстваха и на самото представяне във Велико Търново – фолклорният изпълнител Ивайло Герасимов, създателят на Студио „Румина“ Румяна Начева, писателят Явор Перфанов, Георги Симеонов от Горна Оряховица, който през 2015 г. бе обявен за един от „Достойните българи“ в едноименната кампания на в. „24 часа“ и др.


За мен няма трудно интервю. Всяко от тях съм очаквал, подготвял съм се, а и имам опит. От 16 г. съм журналист – започнах в радио „Фаворит“, писал съм за в. „Новинар“... Но в основата на всичко е желанието ми да се науча на тази професия, сподели Мирослав Дечев.
Пред гостите си той разкри основния принцип, който следва в работата си – винаги да представя събеседника си в добра светлина. Никога не съм търсил жълтото в един разговор, за мен е по-важно от екрана да лъха позитивизъм, обясни телевизионерът.


За страстта си към пътуванията, за колекцията си от сувенирни лъжички, за пребиваването си в Англия и връщането във Велико Търново, дори за увлечението си по борбата разказа още Мирослав Дечев. На финал сподели още, че вече обмисля издаването на следващата си книга – „15 г. телевизия“.
Биляна МИЛЧЕВА 


Ключови думи
Мирослав Дечев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати