Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Весела Лечева в Церова кория: „Заложете на хора с кауза в сърцето си, защото те ще я отстояват всеки ден“

  20.10.2019 12:17
Весела Лечева в Церова кория: „Заложете на хора с кауза в сърцето си, защото те ще я отстояват всеки ден“

„Подариха ми една книга, в която са описани успехите на несъществуващия вече Общонароден комитет за развитие на Велико Търново. Дори няма да се опитвам да изброявам това, което този комитет и направил за 20 г. Само ще ви кажа, че всичко, с което Велико Търново се гордее и до днес, е построено за тези 20 години. Защо не успяваме днес да направим същото? Европа ни даде 30 милиарда, за да се настигнем европейските държави, но ние още сме на дъното. Пропускаме възможности и правим всичко на парче и некачествено. А преди 20 години сме успявали, защото сме имали кауза. Затова, заложете на хора с кауза в сърцето си, защото те ще я отстояват всеки ден“. Това каза пред препълнения салон на читалището в Церова кория Весела Лечева, кандидат за кмет на община Велико Търново от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“. По време на събранието тя представи социалната си програма, както и идеите си за ускорено икономическо развитие на общината и на малките населени места.
В Церова кория Весела Лечева дойде и, за да подкрепи кандидата за кмет на коалицията Румен Гърбов. Зад гърба му застана и кандидатът за кмет на коалицията в Сухиндол - инж. Пламен Чернев. Двамата са работили в продължение на два мандата, когато Румен Гърбов е бил кмет на село Коевци, община Сухиндол.
„Моето семейство живее в това прекрасно село Церова кория, и понеже искам да съм до тях, това ме провокира да се кандидатирам за кмет тук. И от няколко седмици постоянно обикалям селото, защото искам да познавам всяка улица и всеки камък. Сега ще ви покажа какво видях и ще ви кажа какво искам да променим и да направим в Церова кория“, каза Румен Гърбов и почти час разхожда жителите на Церова кория из всички кътчета на селото, за да им покаже некачествено направени ремонти на улици, в които би трябвало да са вложени близо 80 000 лв., асфалт, в който е избила трева, тротоари, които са толкова тесни, че на практика са неизползваеми. „Има непочистени улици? Това е работа на кмета. Детската градина и училището имат проблеми? И това е работа на кмета. Не може в 21 век детската градина да се топли с печка на дърва, както не може и селото да остава с дни без ток. Затова ми предстоят тежки разговори с Енерго про, но този проблем трябва да го решим“, заяви Румен Гърбов.
И каза още: „Питат ме защо съм кандидат на БСП. Защото като кмет вече два мандата съм се срещал с народни представители от всякакви партии. Единствените, които са ми помагали и са се отзовавали, когато имам нужда от нещо, са народните представители от БСП. Миналата седмица осветихме новата църква в Коевци. 10 000 лв. ми дадоха от Светия синод, благодарение на г-жа Весела Лечева. И пак тя се отзова, когато имахме нужда от нов училищен автобус.“
Цялата си кметска заплата е решил да дарява в продължение на четири години Румен Гърбов на кметствто в Церова кория. „С тези пари ще вложа в селото и ще ви докладвам къде и за какво съм ги похарчил. Защото в селото няма социален патронаж, няма младежки клуб, пенсионерският клуб е една дупка. След четири години няма да е така“, заяви Румен Гърбов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Церова Кория БСП Весела Лечева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати