Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Весела Лечева в Пчелище: „Силната социална политика зависи от икономическото развитие на Община Велико Търново“

  20.10.2019 07:57
Весела Лечева в Пчелище: „Силната социална политика зависи от икономическото развитие на Община Велико Търново“

В Пчелище гостува кандидатът на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кандидат за кмет на Община Велико Търново Весела Лечева. Тя представи пред жителите на Пчелище социалната си програма като кандидат за кмет на Велико Търново, идеите си за бързо икономическо развитие на общината, както и вижданията си за развитието на малките населени места. „Не вярвайте, когато ви казват, че кметът на една община няма силата да увеличи доходите на жителите на общината. Не може да вдигне заплатите, това е така, но може и е длъжен да създаде условия за сериозни инвестиции. Инвестициите дърпат напред икономиката, а когато една община е силна икономически, това позволява да имаме по-силна социална политика“, заяви Весела Лечева.
За липсата на съоръжения за отводняване, тротоари, водопроводна и канализационна мрежа, електропреносна и информационно-преносна мрежи под вече асфалтираните улици говориха дълго жителите на Пчелище с кандидата Хората споделиха още, че заради неизградените съоръжения за отводняване, къщите им се наводняват при по-силни дъждове и признаха, че остават без вода заради старата водопроводна мрежа, която твърде често аварира.
Особено сериозен се оказва проблемът с неуредената социална грижа в селото, защото все повече стават възрастните хора, които трудно успяват да се грижат сами за себе си.
„Знам, че се вълнувате и от съдбата на Дома за хора с умствена изостаналост и зрителни проблеми или по-скоро решението за затварянето му и за преместването на домуващите. Има идея той да бъде затворен и преместен в Церова кория. Въпросите около сградата са много и касаят не само домуващите, касаят квалифицирания персонал и поддържането на сградата след като тя престане да бъде дом“, казва Кирил Кирилов. И допълва, че като кмет на Пчелище, ще направи всичко по силите си служителите на дома да продължат да работят в новоизградените центрове и ще иска среща с представите на Съюза на слепите във Велико Търново, защото сградата е собственост на организацията. Но въпреки това целта е тя да не пустее и да не бъде разграбена, затова е възможно тя да бъде превърната в хоспис или старчески дом.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Пчелище Весела Лечева БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати