Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Към края си е изграждането на футболното игрище над Спортното училище „Георги Живков”

  06.09.2019 17:36
Към края си е изграждането на футболното игрище над Спортното училище „Георги Живков”

Изграждането на новия тренировъчен футболен терен над Спортното училище „Георги Живков” е в много напреднал етап. Лично кметът Даниел Панов инспектира работата на фирмата-изпълнител в средата на седмицата.

Завършена и подравнена е основата на игрището, а от следващата седмица започва полагането на изкуствената тревна настилка. Изградени са дренажна и поливна системи, монтирано е осветлението.
Новото игрище е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра. Предстои монтиране на ограда от плетена мрежа с височина от 6 метра, ще има и обходна алея. За изграждането на новата придобивка за над 300 млади футболни таланти на Велико Търново правителството отпусна 700 000 лева. Теренът ще предлага  изключително добри условия за тренировка.

Първоначално определеният пусков срок отдавна мина. Забавянето си фирмата отдаваше на различни причини, като последните трудности са доставката на новата ограда, коментира за RegNews зам.-кмета Георги Камарашев. Все пак се очаква, че до края на месеца новото футболно игрище ще бъде открито.

 


Ключови думи
футболно игрище Спортно училище терен открито
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати