Сряда, 19 Oct 2022
            
Общество

Първият звънец за новата учебна година би днес в Спортното училище

  01.09.2020 19:54
Първият звънец за новата учебна година би днес в Спортното училище

Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново е първото в региона, в което днес присъствено започна новата учебна година. Заради епидемичната обстановка традиционното тържество и запалването на олимпийския огън не се състояха, а учениците посрещнаха първия учебен ден в класните стаи. Влизането ставаше на два потока, за да няма струпване на хора.

Директорът Снежина Михова обясни, че всички ученици са спазвали мерките, носейки маски в общите помещения и коридорите. Учителите също са снабдени с необходимите защитни средства, а на всички входове на училището и на общежитието са поставени дезинфектанти. „Първият учебен ден протече спокойно. Всички се надяваме, че през цялата година така ще продължи и учебният, и тренировъчният процес и няма да се налагат прекъсвания“, сподели Снежина Михова.

285 са учениците, записани в Спортно училище „Георги Живков“. Нека бъдат здрави и се радват на успехи – както с уроците, така и в тренировките и състезанията. Нека бъдат горди и достойни последователи на Георги Живков - бележит българин, учител и революционер, строител на държавността след Освобождението, първи кмет на старопрестолния град, три пъти председател на Народното събрание, министър на просвещението. Той е човекът, положил началото на спортното образование в България.

Георги Живков е един от тримата българи, които са удостоени с най-високата степен на ордена „За храброст“. Другите двама са Стефан Стамболов и генерал Сава Муткуров.

 


Ключови думи
Спортно училище откриване на новата учебна година Георги Живков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати