Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Спорт

Официално Спортното училище във Велико Търново вече се казва „Георги Живков“

  02.09.2019 13:50
Официално Спортното училище във Велико Търново вече се казва „Георги Живков“

С обновена база посрещна възпитаниците си Спортното училище във Велико Търново. По традиция в него учебната година започва в първия делничен ден на септември, като днешният 2 септември бе по-специален и с още нещо – учебното заведение вече има свой патрон.
От днес, 2 септември 2019 г., нашето училище се казва „Георги Живков“, обърна се към момчетата и момичетата директорът Снежина Михова.


Помнете, че Георги Живков е виден българин, революционер, учител, три пъти председател на Народното събрание, министър на просвещението и първият кмет на Велико Търново след Освобождението. Именно той възражда спортното образование в България, припомни и кметът Даниел Панов, който уважи откриването на учебната година в Спортното училище „Георги Живков“.

За церемонията дойдоха също зам.-кметовете Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев, Зоя Стефанова – главен експерт в Министерството на младежта и спорта, Венелин Иванов от комитет „Сава Муткуров“ – комитетът, по чиято инициатива всъщност учебното заведение прие името „Георги Живков“, общински съветници, треньори и много гости.
Влизате в обновена сграда след реализирането на проекта за образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж“. Важно е, че сте второто училище с обновен по тази програма басейн. След броени дни ще бъде отворено и игрището за футбол. Пазете всичко направено за развитието на младите хора във Велико Търново, които са избрали да учат в Спортното училище, поръча Панов. Ще се гордеем с вашите успехи, изказа увереността си той.
300 деца ще учат в Спортното училище „Георги Живков, те ще тренират девет вида спорт. Новоприетите ученици са 60.

Сн. СУ "Георги Живков"


Ключови думи
Спортно училище
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати