Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Отпуснаха 700 000 лв. за терена на помощното игрище в Спортното училище

  08.08.2018 20:23
Отпуснаха 700 000 лв. за терена на помощното игрище в Спортното училище

Правителството отпусна средствата за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново, съобщи кметът на града Даниел Панов. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на „Етър”. Средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет след заседанието му на 1 август и след разговори между кмета на старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт.
Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.
„Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за Велико Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът на старата столица Даниел Панов.
Източник: “Велико Търново Спорт“
 
 


Ключови думи
Спортно училище терен
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати