Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Хуманитарна гимназия почете патронния си празник

  11.05.2019 14:35
Хуманитарна гимназия почете патронния си празник

ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ почете своите патрони с богата празнична програма. По традиция училището отбеляза деня на светите братя с редица мероприятия през цялата седмица.
Днешното тържество започна с празничен молебен за здраве и благоденствие, отслужен от отец Асен. Той поръси иконата на Кирил и Методий и благослови знамето на най-старата търновска гимназия.
Гост на празника беше председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който е и бивш възпитаник на училището.
Програмата беше представена изцяло от учениците, които демонстрираха изключителни творчески и организационни умения. Те изнесоха рецитали на собствени и чужди произведения, като в тях подчертаха значението на училището за просветния живот в града и страната, както и делото на светите братя Кирил и Методий.
За отличното си представяне всички ученици бяха поздравени от директора Павлин Витанов и председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов.
В училището предстои и откриване на учебно телевизионно студио, което ще бъде оборудвано със съвременна техника. В него ще се обучават ученици в паралелките по журналистика. Много добра е базата и за учениците, които изучават терапия и рехабилитация, като те получават знанията си от хабилитирани преподаватели от Филиала на Варненския медицински университет.
 


Ключови думи
Хуманитарна гимназия празник патрон
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати