Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Солисти на Балет „Калина“ ще представят България на Световното по танци в Португалия

  20.03.2019 14:02
Солисти на Балет „Калина“ ще представят България на Световното по танци в Португалия

Солисти на балет „Калина” бяха класирани за участие в отбора на България за Световното първенство по танци в Португалия през 2019 г. Денислав Иванов, Кристина Георгиева и Ирен Мари Дочева от балета при НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица са победители на регионалния конкурс Dance Cup Bulgaria в гр. Пловдив и са единствени в област Велико Търново, които получиха квота и правото на участие на Dance World Cup 2019. Световното ще се проведе между 28 юни и 6 юли.
Конкурсът в Пловдив бе квалификационен регионален конкурс за Световно първенство по танци. 16-годишният Денислав Иванов, състезател в категория „Джуниър”, спечели три първи места в стиловете шоу денс, модърн и характерни танци. За танците си „Неволите на Казака”, оценен с 99 точки /от 100/ , „Прероден” – 96.6 точки и „Враг” – 86 точки, безапелационно спечели специалната награда 100 евро и титлата Най-добър участник в категория „Джуниър”.
Кристина Георгиева, която е на 13 г., състезател в категория ,,Деца”, се касира на второ място с танца ,,Халюцинации” с резултат 93 точки /от 100 възможни/ в стил акроденс и на трето място с танца ,,Елементите на живота” с резултат 90,6 точки в стил модърн. Ирен Мари Дочева, на 14 години, състезател в категория „Джуниър”, спечели първо място за танца ,,Уверена” със сбор от 81 точки в стил джаз, второ място за танца ,,Изгубена в любов” с 82,6 точки в стил характерни танци и второ място с танца ,,В капана на страховете” с 88,3 точки в стил модърн.
Първо място взе танцът ,,Самодива” в изпълнение на Ирен Мари Дочева и Денислав Иванов в категория „Джуниър” в стил шоуденс.
Денислав Иванов, Кристина Георгиева и Ирен Мари Дочева са ученици от ПМГ „В. Друмев” във Велико Търново, ПГЕЕ „ М. В. Ломоносов” и СУ „ Г. Измирлиев” – Горна Оряховица.
Балет „Калина” и НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица се надяват шампионите от област В. Търново да успеят да съберат необходимите им финансови средства, за да представят България на Световното първенство по танци в Португалия в края на юни 2019 г. Благодарим на всички дарители, които се свържат с балет „Калина” и талантливите солисти и помогнат за осъществяване на мечтата им, казаха ог Читалището.


Ключови думи
балет Калина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати