Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Балет „Калина“ с 10 отличия от международен танцов шампионат

  13.03.2019 15:56
Балет „Калина“ с 10 отличия от международен танцов шампионат

Децата на Балет „Калина” се представиха блестящо в открития Международен танцов шампионат MOVMNT Interndtional Dance Competition, провел се от 8 до 10 март в Русе. Състезавайки се заедно с танцьорите от балета на Сан Ремо, Балет „Калина” при НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица завоюва 5 първи места, 2 втори и 3 трети места. При силната кокуренция на 1600 изпълнители от 10 държави и над 1000 хореографии, „Калина“ с художествен ръководител Калинка Генова бе награден с много специални награди, индивидуални и групови, за обучение в Русия, Италия, Румъния и Гърция.
Талантливият Денислав Иванов, които преди дни се завърна от участието си в танцов спектакъл „Любовта на Жулиета”в Румъния, спечели поредните си големи отличия – три първи места за танците си в стиловете модърн, шоу денс и харектерни танци в категория сеньори.
Многократно награждаваният дует Ирен-Мари Дочева и Денислав Иванов отново бе класиран от международното жури на танцовия шампионат MOVMNT за танца му „Самодива” с най- голямото отличие – първо място.
Чаровната Кристина Георгиева, състезаваща се в стил акроденс, спечели поредния си златен медал за танца „Халюцинации”.
Две трети места в стил характерни танци и джаз спечели харизматичната Ирен-Мари Дочева.
При изключително силната конкуренция от 40 състезатели в категория сеньори до финалните пето и седмо място достигнаха Миа Момъкова и Камелия Радева. Хореографиите на техните танци бяха поставени от Денислав Иванов.
Талантливите участници на балет „Калина”, състезавайки се като група, бяха оценени с две втори и едно трето място за танците „Неизживени спомени”, „Житие и битие” и „Приказка в полунощ” в стил модърн и шоу денс.
Специални благодарности за хореографиите на Александра Драгова, наградени с първи отличия, както и за хореографиите на Калинка Генова. Благодарности и за Денислав Иванов, който за първи път създаде хореографии, перфектно изпълнени от Миа Момъкова, Камелия Радева и Ирен-Мари Дочева изказват от НЧ „Напредък 1869“.
Членовете на международното жури наградиха Денислав Иванов и с обучение в Сан Франциско ди Паола, в Малта, и покана за участие в два конкурса в Италия.
Представителите на България в журитетната комисия на международен танцов шампионат MOVMNT Цветанка Гергинова и Алекс Асенов ще журират Второто издание на Националния конкурс „Танцова въртележка”, което ще се проведе от 12 до 14 април в салона на НЧ „Напредък 1869” в Горна Оряховица.


Ключови думи
балет Калина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати