Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

С 23 камери полицаите наблюдават денонощно Детския кът

  27.06.2018 11:26
С 23 камери полицаите наблюдават денонощно Детския кът

24-часов мониторинг на обновения парк „Детски кът” осъществяват дежурните в Полицейското управление на Горна Оряховица вече седмица.
23 камери са разположени в парка и предават сигнал директно в Полицията. Мониорите се наблюдават от оперативния дежурен и при всяко съмнение за вандалски действия или конфликтни ситуации се праща екип. За една седмица, откакто се осъществява наблюдението, вече са предотвратени няколко опита за вандализъм. Всъщност не се е стигнало да чупене, полицаите са се намесили превантивно колкото да охладят страстите.
Има сериозен положителен ефект точно заради превантивната дейност, която можем да оказваме. Паркът е сравнително отдалечен, ползва се от много млади хора, а в района се провеждат и много спортни мероприятия. Камерите са най-доброто средство за опазването му. Надявам се и на други места да се подходи по този начин, коментира началникът на РУП в Горна Оряховица Павлин Лазаров.
Качеството на изображение е много високо, има възможност за връщане назад във времето, така че камерите, освен за превенция, ще могат да помагат и при разследване.
В първите дни респектирани от полицейския екип се оказали дори служители на фирмата, монтирала виденаблюдението. Без да се обадят, те се качили да дооправят нещо по кабелизацията и веднага били посетени от полицаи.


Ключови думи
Детски кът
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати