Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

270 000 лева отпускат за ограда на Детския кът

  29.04.2018 06:42
270 000 лева отпускат за ограда на Детския кът

С изграждане на нова ограда ще приключи облагородяването на емблематичния за Горна Оряховица парк. За ограждането на парка и за изработка на нова входна арка Общината е заделила собствен ресурс от близо 270 000 лева, тъй като тези дейности не влизат в обсега на проекта, с който се реконструира парка.
В момента предстои подписване на договор с избрания изпълнител за изграждане на обекта. Това е ДЗЗД „Божур 2018”, което е обявено за победител в процедурата. Конкуренти са били „Джамбо 33” ЕООД и „Строй контрол инвест” ЕООД. Ценовите предложения на трите фирми са идентични – с малко под референтната стойност от 270 000 лева. „Божур 2018” обаче предлага най-кратки срокове – три дни за изработка на работен проект и 14 дни за реализацията му. Останалите две фирми предлагат двойно по-дълги срокове. Така че ДЗЗД-то събира най-много точки и комисията е предложила на кмета да сключи договор за изпълнение. Дружеството е създадено от „Билдинг Комфорт” ЕООД и „Инжпроект” ООД. Задачата му ще бъде не просто да възстанови и изгради там, където я няма, оградата, но и да се направи нова входна арка, която да се вписва в общата визия на парка като подход към Камъка.
Междувременно на финала са работите в парка по големия проект за реконструкция. Проектът е за над 1,7 млн. лева. Строителните работи вероятно ще приключат до празника на града.


Ключови думи
Детски кът
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати