Петък, 19 Мар 2021
            
Други

Носителите на наградата „Култура” за 2018 г. проф. Анчо Калоянов и Мирослав Дечев пред RegNews

  24.05.2018 07:52
Носителите на наградата „Култура” за 2018 г. проф. Анчо Калоянов и Мирослав Дечев пред RegNews

 На 23 май в МДТ „Константин Кисимов” на тържествен церемония Община Велико Търново връчи годишните си награди „Култура” и „Св. Патриарх Евтимий Търновски”. Преди награждаването, носителите на награда „Култура” за ярки постижения и за творчески дебют  споделиха пред Regnews мислите и вълненията си от признанието.    

Анчо Калоянов: „За всичко това, което съм постигал и ще постигам в изследването и опазването на българщината, съм награден, забелязан и аз съм доволен от това. Продължавам по същия път, със същите теми и със същата любов към Царевград Търнов и към тази църква, която има такова величаво минало, че когато излезе изцяло изпод прожекторите на днешните изследвания, ние ще бъдем замаяни, че сме притежавали такова богатство”.

Мирослав Дечев: „За мене е голяма чест тази награда, разбира се, имам и други награди, които съм получавал за моята работа, но тази е особено ценна. Тя е стимул, защото все пак това е работата ми 10 години в телевизията и е много вълнуващо. Продължавам да служа на обществото, това е моето признание. Харесвам работата си, обичам я и правя с голямо желание”.

Ана Райковска

 

 


Ключови думи
Анчо Калоянов Мирослав Дечев награди "Култура" 2018 - Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати