Петък, 07 Oct 2022
            
Общество

СУ „Вела Благоева“ предлага 5 паралелки в I клас

  18.05.2018 13:12
СУ „Вела Благоева“ предлага 5 паралелки в I клас

За първи път от 10 г. великотърновското СУ „Вела Благоева“ предлага 5 паралелки в I клас. Така се дава възможност на всички родители да запишат детето си в учебно заведение, което ще им осигури успешен старт по пътя на знанието. Към паралелките в I клас в училището в най-големия и уреден търновски квартал вече има интерес не само от семейства, които живеят в него, но и от такива от съседни общини.
За всяка паралелка е предвидена самостоятелна занималня, а тъй като през учебната 2018/ 2019 г. няма да има европейски проект за извънкласни дейности, ръководството на СУ „Вела Благоева“ само организира такива. Заниманията ще бъдат финансирани от бюджета на училището, като целта е децата да могат да трупат още знания и умения.
Треньорът на ФК „Болярчета“ Десислав Божков лично ще въвежда 20 подбрани деца в тънкостите на Цар Футбол, като идеята е да бъде сформиран училищен отбор. Треньорката Николинка Колева от Клуба по спортни танци „Ксани Денс“ пък ще работи с 5 двойки, за родителите на които заниманията също ще са безплатни.
За сметка на училището ще са и заниманията, които ще водят преподавателите в СУ „Вела Благоева“ Теодора Тодорова и Зорница Вичева – Теодора Тодорова ще ръководи клуб „Рисуване и приложни изкуства“, а Зорница Вичева – клуб „Музикално- танцови изкуства“.
За учебната 2018/ 2019 г. първолаците ще изучават чужд език като избираем предмет. При минимум 5 деца училището ще организира и финансира обучение по английски, немски, руски, испански и френски език. Интересът към тази възможност традиционно е голям – през миналата година само към часовете по немски език желание са заявили 23 семейства.
Втората родителска среща ще се проведе на 13 юни от 18 ч. в Учителската стая на СУ „Вела Благоева“.


Ключови думи
СУ "Вела Благоева" първи клас
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати