Вторник, 28 Дек 2021
            
Велико Търново Други

Михаела от СУ „Вела Благоева“ спечели конкурса по краснопис „Родолюбие с букви, палитра и глас“

  14.06.2021 10:22
Михаела от СУ „Вела Благоева“ спечели конкурса по краснопис „Родолюбие с букви, палитра и глас“

400 деца от градове и села в цялата страна - Асеновград, Пловдив, София, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Смолян, Карлово, Гоце Делчев, Кърджали, Шумен, Велинград, Трявна, Свищов, Самоков, Димитровград,  Карнобат, Тутракан, Килифарево, Мартен, Нови Искър, от областите Разград, Силистра и Търговище, както и гр. Алзира, Испания, се съревноваваха в краснопис по избор на едно от три стихотворения:  „Аз съм българче“ на Иван Вазов, „Високи, сини планини“ на Младен Исаев и „Букви“ на Цветан Ангелов.

В третото издание на конкурса „РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“  авторитетното жури в състав Антоанета Пепелишева, начален учител в ОУ „Христо Ботев“, гр. Асеновград, Дарина Янева, художник и основател на академия за детско творчество „Дая“ и художникът Андрей Янев, определи две първи награди – за първокласничката  Михаела Йорданова от СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново  и за Стенли Димитров на 14 г., от ОУ „Отец Паисий“, село Мененкьово, област Пазарджик. На второ място беше класиран  Акън Юсуфов на 14 г. от ОУ „Отец Паисий“, гр. Асеновград, а третата награда остана за Калина Николова на 11 г. от ОУ "Д-р Петър Берон", гр. Плевен. Награждаването съвпадна с откриването на книжарница „Хеликон“ в град Асеновград. Присъстваха директорът на Исторически музей Асеновград -  Иван Дуков, управителите на Студио Ре - Радомира Михова и Ефтим Чакъров, които са и организатори на събитието, както и Силвина Кендерова, регионален мениджър на Хеликон, Лилия Анастасова, която осигурява паричната награда за второто място, ученици от училищата в гр. Асеновград и гости на града.

„Много сме щастливи и се вълнуваме от тази висока оценка на труда и старанието ни през цялата учебна година! Благодаря ви!“, сподели Дебора Кирилова, класен преподавател на Михаела Йорданова. Учителката на Стенли Димитров - Наташа Коцева, също изрази вълнението си и радостта, че подобни конкурси са стимул за децата и атестат за работата на преподавателите.

Деца от публиката  изпълниха стихотворението „Аз съм българче“ и получиха албума на Веси Палашлиева „Моят ритъм“ с автограф от самата певица, която представи и песни от дебютния й албум за всички, които присъстваха на награждаването.

Оспорваното състезание за красив и четлив препис подкрепиха още Данчо Панайотов, основател на книжарници „Хеликон“, пекарна „Гая“ - Пловдив, семейство Желеви от гр. Пловдив, Георги Филипов от гр. Асеновград.

Преписите на всички участници са качени на сайта на Студио РЕ: www.studiore.info

Организаторите на конкурса ще обявят темата на четвъртото издание наесен с първия учебен ден.


Ключови думи
СУ "Вела Благоева" Родолюбие с букви палитра и глас Михаела Йорданова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати